Wednesday, October 12, 2011

Ülesanne 5

Ülesandeks oli analüüsida ühe kaasõpilase veebilehte. Mina valisin Raheli kodulehekülje.

Kõigepealt kasutasin valideerimis lehekülge, et kontrollida kõiki lehekülgi: esimesel leheküljel on 18 errorit, teisel 11 errorit ja kolmandal leheküljel 13 errorit. See on kindlasti märgiks, et kodulehekülg vajab veel tööd.


Raheli koduleheküljel puudub taustavärv. Arvan, et see lisaks leheküljele palju rohkem isikupära, kui lihtsalt valge taust. Kuid valgel taustal on musta teksti väga mugav lugeda :)

Leheküljel on väga lihtne ning mugav liikuda esimeselt leheküljelt teisele ning sealt tagasi avalehele, kuid viimaselt leheküljelt eelnevale leheküljele otseviivat linki ei ole. Kuid sellele vaatamata on lehekülje ülesehitus väga loogiline.

Leheküljel on link, mis viib edasi täiendavale informatsioonile wikipediast. Arvan, et see on kaval mõte ning suur pluss koduleheküljele, kuna teema "kassid" on väga lai.

Leheküljel oli olemas päis ja jalus, kontrollisin seda IE kaudu.

Lõppkokkuvõtteks arvan, et esimese kodulehekülje kohta on see väga hea töö. Tekst on väga nutikas ning tore, vajamineva informatsiooni leiab samuti leheküljelt. Lisada veel taustavärv ning võibolla mõned pildid juurde ning lõpptulemuseks saaks väga toreda kodulehekülje kassidest.


Kodulehe analüüsimiseks kasutasin teksti Haridustehnoloogia ja erivajadustega inimesed - Ligipääsetav Internet

No comments:

Post a Comment