Wednesday, September 28, 2011

Ülesanne 3

IT roll erivajadustega inimestele

Tänapäeva ühiskonna üheks paratamatuks osaks on IT ning interneti kasutamine. Arvutite olemasolu on muutnud kõikide elu märgatavalt lihtsamaks. Seda kohe kindlasti ka erivajadustega inimestele.

Juurdepääs erinevatele toimingutele, uudistele ning võimalustele on varasemaga võrreldes mitte midagi. Selle jaoks, et teha pangaülekanne ei ole tarvis kodust välja minna, mis näiteks füüsilise puudega inimesele oleks kindlasti suurem ettevõtmine, vaid saab teha kõik toimingud internetipangas. Põhitekstis [1] on välja toodud veel võimalusi internetis, mis muudavad puuetega inimese elu märgatavalt lihtsamaks. Nagu näiteks: kaugõpe, kaugtöö, poliitika ja avalikkussuhete vahend, massimeedium.

Samuti soodustab infotehnoloogia ka eripedagoogide elu. Selle asemel, et vajaminev kirjalikult üles märkida, on võimalik kasutada erinevaid arvuti poolt pakutavaid programme. Samuti on arvuti vahend, mis võimaldab kiire ligipääsu erinevatele materjalidele ning informatsioonile.

Sealhulgas on internetis avaldatav informatsioon ning uudised erivajadustega inimeste kohta ka hea võimalus teavitada inimeste teadlikust selles osas. See aitab aru saada ning võibolla ka paremini mõista seda eluvaldkonda ning puuetega inimesi.

Lõppkokkuvõtteks arvan, et IT roll erivajadustega inimeste hulgas on väga oluline.
See on kindlasti lihtsustanud mitmete puuetega inimeste iga-päeva elu ning tegemisi. Kindlasti andnud juurde palju võimalusi eneseteostamiseks (kunst, lugemine, kirjutamine, muusika) ning tegelema millegagi, mis pakub huvi ning on meelelahutav.

Kasutatud allikas:

Kikkas K, (2009). Haridustehnoloogia ja erivajadustega inimesed.

http://beta.wikiversity.org/wiki/Haridustehnoloogia_ja_erivajadustega_inimesed/IT_ja_erivajadused

No comments:

Post a Comment